martes, 30 de marzo de 2010

No imágenes no medios: calladitos estais mas guapos


De una noticia de hace 4 años queremos rescatar un par de datos. Más que la noticia en si -que tiene algo de extraño por que en el CAAC más les gusta colocar perros a cualquier precio que retenerlos para protegerlos- nos llama la atención la confirmación de unos métodos inaceptables en un estado de derecho.
En la noticia hay un par de frases que destacamos en rojo una la que expresa la prohibición de tomar fotografías y otra la de sustituir el diálogo por recriminaciones ante el uso de los medios para denunciar las situaciones valoradas como injustas. Esas tácticas antidemocráticas persisten como persisten actos y actitudes incompatibles con un centro de acogida y más cercanos al centro de reclusión de animales despreciados que es el CAAC:

L’Ajuntament rectifica i torna la gossa que va retirar a una anciana
Consuelo Marzo, de 80 anys, va recuperar ahir ‘Chiqui’, tres mesos després que la donessin en adopció sense el seu consentiment.
Fede Cedó. 12.05.2006
Consuelo Marzo, l’anciana de 80 anys a la que fa tres mesos el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAAC) va desposseir de la seva mascota Chiqui sense el seu consentiment, va poder recuperar-la ahir, no sense haver litigat davant de diferents administracions.
Tot i la prohibició de fer fotografies del retrobament de Chiqui amb la seva legítima propietària, ordenada pels gestors de la gossera, 20 minutos va poder ser testimoni d’aquest emotiu retrobament.
L’advocat Fernando Oriente, després de denunciar «la vulneració dels drets» de l’anciana davant el Síndic de Greuges i l’Ajuntament de Barcelona, va pactar amb l’Agència de Salut Pública el retorn de la gossa, que ja havia estat donada en adopció a una altra família, que no va poder evitar el seu atropellament i una posterior operació quirúrgica.
L’animal havia estat retirat del seu domicili sense cap justificant del fet i donat en adopció sense que Consuelo hagués signat cap mena de document de renúncia.
«Avui és un dia per celebrar-ho», repetia Consuelo, deixant entreveure el nerviosisme en estar a punt de recuperar «l’únic que em queda en aquesta vida». Abans, però, va haver de suportar algunes recriminacions per haver esbombat el seu cas a la premsa. «De no ser per 20 minutos no hagués recuperat a la gossa», deia. I és que centenars de lectors i voluntaris de protectores d’animals es van mobilitzar contra l’actitud de la gossera municipal.
«Espero que Chiqui se’n recordi de mi», aventurava Consuelo mentre esperava a les instal·lacions canines. El final no podia tenir un altre desenllaç. Feliç i entre gemecs, la gossa, va córrer a llepar a la seva propietària tant bon punt la va veure aparèixer davant seu.
http://www.20minutos.es/noticia/118231/0/rectifica/retirar/anciana/

2 comentarios:

  1. No solo se amenaza a los voluntarios que hablan entonces, al resto de los ciudadanos también.
    Qué vergüenza, y pensar que a esta gente que está chupando del CAAC les pagamos el sueldo con nuestros impuestos...

    ResponderEliminar
  2. ¿HABLAMOS DE DEMOCRACIA? ESTA GENTE NO SABE LO QUE SIGNIFICA ESTA PALABRA

    ResponderEliminar

Aporta tu conocimiento!!!