jueves, 29 de octubre de 2009

¿Contradicciones? No, un día normal en el CAAC


"Cures i atencions dels animals allotjats al centre

La màxima prioritat per al CAAC i per a tot el seu personal és que els gossos i gats tinguin una estada en les millors condicions de benestar i de confort. Per tant els nostres esforços van adreçats a fer-ho tenint en compte les seves necessitats."


(Esto debe ser lo que en las inmobiliarias llaman "un piso con muchas posibilidades, necesita pequeñas reformas")

"Diàriament, el personal cuidador supervisa les condicions de benestar i salut de tots els animals del Centre. Qualsevol anomalia que detectin és posada de manera immediata en coneixement del servei veterinari del CAAC. De la mateixa manera, el CAAC fa periòdicament un control del nivell de confort i benestar dels animals al Centre, a través de la detecció i avaluació d’alteracions en el comportament dels animals que indiquin unes condicions estressants en la seva estada al Centre."

(Vaya, debe ser que a los perros les encanta que les peguen manguerazos en invierno)

(Uy, ¿y esta cosa roja, como se llamaba? Ah sí, sangre...)

"Socialització de cadells. El període de socialització en els gossos és un període sensible en el desenvolupament de la seva conducta i tindrà un efecte intens i llarg en la vida de l’animal. Durant les primeres 12 setmanes de vida, el cadell aprèn a acceptar situacions noves, la proximitat d’altres gossos, i la de les persones. Per això és important que durant aquest període el cadell no estigui aïllat i que entri en contacte amb les situacions que probablement afrontarà quan sigui adult. L’agressivitat o la por envers les persones adultes, els nens o els altres gossos podria ser el resultat d’una socialització inadequada."

(Mmmm..., comer mierda, lo ideal para la socialización de un cachorro)

Textos extraídos de la "Guia del Voluntariat del Centre d'Acollida d'Animals de Barcelona"
Los pies de foto son nuestros.
¿Sólo nos lo parece a nosotros o hay algo que no cuadra?

5 comentarios:

  1. A mi em sembla que aquests apartats estan trets de context amb intenció. Són pura publicitat, és clar. Estan en una guia que recull allò que el CAAC vol exposar. En canvi, no s’han inclòs els apartats dedicats al tractament del voluntariat.

    Per cert, el mateix text és utilitzat en altres CAAC. No se qui copia a qui.

    Però el que més em crida l’atenció és que la guia està dedicada especialment a un coordinador que, sembla ser que en representació dels voluntaris i en el seu moment, no va posar cap inconvenient en constar amb noms i cognoms.

    ¿Si és tan dolenta avui, perquè no ho era al maig del 2005? És cert, alguna cosa no quadra.

    ResponderEliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. ¡Felicidades! Has comprendido la intención de este post. ¿Te suena un concepto llamado "ironía"? Precisamente esa era la idea:contraponer la teoría de lo que se promete en textos, manuales y protocolos, y lo que luego es la realidad cotidiana. Entre ambas por desgracia media una gran distancia.

    Las instalaciones del CAAC hace muchos años que está en mal estado, en 2005 también. Y en 2003. Nunca hemos dicho que el CAAC esté mal sólo ahora.
    La actual situación es consecuencia de muchos años de abandono.

    ResponderEliminar
  4. Hola Jordi, Estic totalment d'acoord amb que l'estat es lamentable i cal fer alguna cosa.
    Una pregunta, saps si algu ha intentat possar una denuncia contra la agencia de salut publica (qui gestiona el CAAC) per incomplir de totes totes la llei 22/2003 i les ordenances municipals del ajuntament de Barcelona sobre la tinença dels animals?
    Jo estaria diposada a fer-ho pero necessitaria fotografies actuals que ilustresin els diferents incompliments amb dates.
    Potser no servira de res pero una denuncia no deixa de ser una cosa tanmgible a la que cal donar resposta i que es pot enviar als diaris.

    ResponderEliminar
  5. Soy de sobras conocedora de la situación en que viven desde hace años elos animales del CAAC y considero una verguenza que una ciudad como Barcelona no tenga aún a estas alturas unas instalaciones dignas. El proyecto de la nueva perrera va para largo, por lo que es de extrema urgencia, y más teniendo en cuenta las duras condiciones que viven los perros en invierno, que adecuen las instalaciones de los animales.
    Toda España es conocedora de lo mal que estan los animales abandonados de barcelona e incluso hemos visto las fotos y es verdaderamente lamentable.
    Apelando a su sensibilidad y a su sentido común les ruego tomen cartas en el asunto y hagan las reformas que sean necesarias para que los animales puedan vivir dignamente.

    ResponderEliminar

Aporta tu conocimiento!!!