sábado, 26 de diciembre de 2009

Climatología de Collserola


Reproducimos como curiosidad parte de un texto sobre la climatología de Collserola:

"El clima de Collserola, considerat en general, és de tipus mediterrani amb les característiques que li són pròpies: hiverns suaus, estius secs i calorosos, oscil·lació tèrmica anual i diària moderada, precipitacions estacionals en conjunt escasses i fortament irregulars. L'observatori Fabra, situat a 432 m, al solell de la muntanya, és l'única font fiable de dades meteorològiques que recull ininterrompudament des del 1918. Aquestes dades donen una temperatura mitjana anual de 14,4 C; el mes més fred és el gener amb 7,1 i el més calorós juliol amb 22,8. Pel que fa a precipitacions, el total anual mitjà és de 619 mm, amb dos períodes humits: tardor (octubre 83,1 mm) i primavera (maig 60,4 mm) i un intens eixut estival (juliol 10,6 mm). Dades menys completes permeten creure que al vessant obac les temperatures són inferiors i les precipitacions superiors. Aquest i altres factors fan que a Collserola siguin evident i destacable l'existència de diversos microclimes, és a dir, de variacions locals importants. Hi influeix l'orientació, l'altitud, les inversions tèrmiques, les boires, l'exposició als vents, la presència d'un major o menor recobriment forestal, etc. Així es configuren diferents microambients, capaços d'acollir poblacions vegetals i animals de requeriments diversos."


...................................

(Para los amigos y amigas que nos siguen desde fuera de Catalunya: en el texto se comentan las características climatológicas de Collserola, y se dice algo que sabemos desde hace tiempo los que subimos al CAAC. De toda la zona, la más fría y húmeda es la ubicada en la parte umbría de la montaña.)

Sí, justo ahí mismo es donde está construido el CAAC, en el sitio más frío y húmedo de toda Barcelona. Cada día nos mordemos las uñas de desesperación al ver como cuando hay algo de Sol en todo el resto de la montaña, las jaulas siguen estando húmedas y a la sombra.

http://www.parccollserola.net/catalan/preservar/medi_natural/clima/clima_marcos.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Aporta tu conocimiento!!!