viernes, 9 de octubre de 2009

Te paso la pelota: EL CAAC víctima

MEDI AMBIENT Divendres, 9 d'octubre del 2008
"El 70% dels gossos perduts no són reclamats mai pels amos El centre d'acollida municipal fa més d'un any que està saturat L'Ajuntament farà una proposta de nova ubicació abans d'un mes La gossera va recollir més d'un miler d'exemplars els primers vuit mesos de l'any . Marta Ciércoles
"El Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAAC) està, des de fa més d'un any, al límit de la seva capacitat. Aquesta instal·lació municipal acull actualment un romanent d'uns 165 gossos. La majoria no seran rescatats mai pels seus amos. Alguns, amb sort, seran adoptats. El coordinador d'activitats del CAAC, Alejo García, explica que només tres de cada deu gossos recollits són reclamats i rescatats pels propietaris.
L'Ajuntament de Barcelona fa temps que busca una ubicació per fer-hi un nou centre. La cinquena tinent d'alcalde i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Imma Mayol, va anunciar fa pocs dies que confia a tenir una proposta a principis de novembre. Cal, com a mínim, entre una i una hectàrea i mitja de terreny per permetre l'acollida i esbarjo dels animals.
Del gener a l'agost
Entre el gener i l'agost d'aquest any, el CAAC va recollir 1.054 gossos. Durant el mateix període, van ser reclamats pels propietaris 362 animals i es van formalitzar 581 adopcions.
La xifra d'animals recollits durant els primers vuit mesos de l'any representa un increment del 16% en relació amb el mateix període del 2007, quan van entrar al centre 910 gossos. Però el nombre d'adopcions i el de rescats no han crescut al mateix ritme: 7,8% i 1,7% respectivament.
A priori podria semblar que els mesos d'estiu, sobretot els dies previs a les vacances, són els que registren més abandonaments. Però les dades del CAAC mostren que la quantitat de gossos que arriben al centre és força constant durant l'any. Aquest estiu -segons dades de juny, juliol i agost-, el CAAC ha recollit 409 gossos, se n'han adoptat 214 i 119 han tornat amb els propietaris.
Com a entitat municipal, el CAAC té l'obligació legal de recollir, acollir i custodiar tots els gats i gossos que es trobin a la via pública, ja siguin perduts o abandonats. "En el fons, la nostra activitat es deriva de la manca de responsabilitat de molta gent", afirma Alejo García. Un exemple de la irresponsabilitat de molts propietaris de gossos és el fet que menys del 20% dels exemplars que arriben al CAAC porten el microxip identificatiu obligatori.
Malgrat que les instal·lacions municipals estan saturades -"no tenim gaire més marge", alerta García-, la legislació vigent prohibeix el sacrifici dels animals, amb excepcions justificades (malalties greus, risc de contagi, etc.). Entre el gener i l'agost d'aquest any, el CAAC només ha sacrificat 36 gossos, el 3,4% del total d'exemplars recollits."
¡Alucina! ¡La pelota de nuevo fuera! ¡Ahora los ciudadanos!
Tendremos que hacer entender al Señor García que él vive gracias a las personas que no saben o no quieren proteger a su mascota. Que si viviésemos en un mundo ideal el CAAC no existiría. Que si las instituciones que se jactan de ser protectoras de los animales mantienen a sus acogidos en las condiciones que ellos las mantienen,¿qué más podemos esperar de los particulares, menos formados, con menos ínfulas y con menos medios? . Que hace nada aseguraba que no habían aumentado las cifras de abandonos y resulta que en 6 meses tienen más perros que en todo 2008. Que asegura que los canes pasean todos los días (cosa que depende exclusivamente de voluntarios) no siendo así, entre otras cosas por falta de facilidades (horarias, de acceso, de acogida y coordinación de voluntarios y de un espacio cubierto para los paseos los días de lluvia). También es responsable de abandonos el propio CAAC por que en su afán de librarse de los perros los da en adopción tras un test insuficiente y por una cantidad simbólica ridícula y que ha disminuido el último año un 33% potenciando adopciones baratas frente adopciones de calidad. No da datos de devoluciones por ejemplo. Afortunadamente las mascotas del CAAC salen estelizadas y con chip y algunas con suerte mejoran sus condiciones previas ( lo cual es fácil). Estamos de acuerdo cuando el Sr. García declara: "En el fons, la nostra activitat es deriva de la manca de responsabilitat de molta gent" y matizamos que esa falta de responsabilidad le incluye a él parcialmente, no tanto en la actividad como en la ausencia de ella.
http://paper.avui.cat/article/ciutats/141952/gossos/perduts/no/son/reclamats/mai/pels/amos.html

5 comentarios:

  1. ¿de donde salen estas cifras de las adopciones???? la mayoría de los voluntarios vemos como a los pocos días de haber sido adoptado un perro, es devuelto, sin ni tan siquiera haber tenido el tiempo material de darle una oportunidad! las devoluciones no restan en las cifras de las adopciones? ¿o es que pertenecen a otras estadísticas?

    ResponderEliminar
  2. Es verdad, como se contabilizan las devoluciones?

    ResponderEliminar
  3. Nesitamos el máximo de información posible sobre la manipulación de los números ya que al fin y al cabo es lo único que parece que hacen.

    ResponderEliminar
  4. aquí detrás hay un partido político que se quiere hacer con el caac. Cuidado no os dejeis manipular

    ResponderEliminar

Aporta tu conocimiento!!!