jueves, 5 de noviembre de 2009

Doble rasero, la justicia mirando a otro lado

Si en la página de la agencia de salud pública, y en muchas otras, se proclaman las ordenanzas municipales (http://www.aspb.es/quefem/documents_acollida_animals_companyia.htm) que sancionan y exigen determinadas condiciones para los animales ¿Por qué las propias instituciones ellos están exentas de su cumplimiento? ¿Es democránica la desigualdad ante la ley? ¿Estamos tratando con el Papa, con diplomáticos, con ministros o es que Barcelona es el feudo medieval de algunos? Insitimos en reproducir el estracto de las ordenanzas por que la contradicción es descarada. Lástima que sean exigentes con todos menos con ellos mismos y que olviden su innegable incidencia como modelo. Las personas inteligentes sólo tienen que entender cómo no deben hacerse las cosas.
ELS ANIMALS DE COMPANYIA I LES SEVES LLEIS
Extracte de l’Ordenança sobre la protecció, la tinença i la venda d’animals.
Aprovada pel Consell Plenari el 22 de desembre de 2003 Abandonament:
Està prohibit l'abandó dels animals. Fer-ho pot ser considerat com una infracció molt
greu en matèria de tinença d'animals i pot ser sancionat amb una multa d'entre 401 € i 20.000 €. (art. 10, art. 48 i art. 49) Maltractaments:
Maltractar, agredir o afectar físicament o psicològicament els animals, mantenir els animals en instal·lacions indegudes des del punt higienicosanitari, de benestar i de seguretat de l’animal i no facilitar als animals l’alimentació suficient i equilibrada per mantenir uns bons nivells de nutrició i salut. (art. 10)Protecció dels animals domèstics, de la salut pública i de la tranquil·litat i seguretat de les persones:
Les persones propietàries i posseïdores d’animals domèstics han de mantenir-los en bones condicions higienicosanitàries, de benestar i de seguretat, d’acord amb les necessitats pròpies de la seva espècie. (art. 15-1)
Les persones propietàries i posseïdores d’animals domèstics han de mantenir-los en bones condicions de seguretat per tal que no es produeixi cap situació de perill o molèstia per als veïns o, per a les persones que hi conviuen i per altres persones en general. (art. 16-1)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Aporta tu conocimiento!!!